XTB szabályozás

Bár az XTB nem tartozik a legnagyobbak közé, de évek óta stabil szereplő, korrekt szabályozással. A lengyel bróker tevékenységét főleg a brit FCA szabályozza, ami garanciát jelent a pénzeszközök és a személyes adatok megfelelő kezelésére. A magyar nyelvű támogatásnak köszönhetően a cég a magyar ügyfelek körében is évek óta ismert Fx és CFD bróker.

xtb

A különböző fórumok, és az ügyfelekkel történt beszélgetések alapján az XTB alapvetően megbízható és stabil, viszont a kommunikációjukkal kapcsolatban vegyesek a vélemények. Nem olyan negatív a megítélés, mint például az iForex kommunikációjával kapcsolatban, de az Admiral és a NAGAmarkets esetében pozitívabb kép alakult ki az emberekben, ha már a magyar nyelvű brókereket nézzük. Mindenesetre a számla és a letét biztonsága garantált, és a mai világban ez egy nagyon fontos szempont.

xtb

XTB platform

Az XTB a jól ismert Metatrader mellett saját platformot is kínál az ügyfeleinek xStation néven. Mi is kipróbáltuk a saját platformjukat, és elolvastunk rengeteg véleményt magyar és külföldi fórumokon is. A mi benyomásunk eléggé pozitív volt a felülettel kapcsolatban. Az egyszerűség és használhatóság teljesen rendben van, a beállítási lehetőségek és a funkciók bőven elégségesek egy átlag trader számára. A dizájn egyáltalán nem rossz, bár szerintünk vannak szebb platformok (természetesen ez teljesen szubjektív, és senkinek nem fog ezen múlni a sikere). Plusz pontot jelentettek számunkra a platformba épített plusz segítségek a z elemzéshez, és a hírek követéséhez. Ami viszont kissé aggasztó, hogy többen is írtak a túl gyakori lassulásról, és technikai hibákról. Összességében a platformról is azt tudnánk leírni, mint magáról az XTB brókerről. Az átlagosnál egyértelműen jobb, de nem tartozik a legjobbak közé (bár nem sokkal marad el).

xtb

XTB ügyfélszolgálat

A cég ügyfélszolgálatával kapcsolatban nagyon vegyes a kép alakult ki. Rossznak nem mondanánk, hiszen elérhetőek, segítenek, ráadásul van magyar nyelv. Ezek abszolút jó dolgok, ráadásul mind a magyar, mind a külföldi fórumokon több volt a pozitív, mint a negatív vélemény az XTB ügyfélszolgálattal kapcsolatban. Ebbe a képbe az kavar be, hogy több hozzászólásban lehet olvasni az amatőr, és zavaró értékesítésükről. Sokan írták, hogy az értékesítőik kommunikációja olyan szintű, ami nem igazán illik egy nagy, nemzetközi céghez. Összességében az XTB ügyfélszolgálat lehetne profibb, de az a kép alakult ki bennünk, hogy igyekeznek. Az említett negatívumok persze nem befolyásolják a kereskedés kimenetelét, de ha két hasonló platformú és hátterű cégről van szó, akkor lehet, hogy elbillentik a mérleg nyelvét a konkurencia irányába.

xtb

XTB ügyféltámogatás

A magyar nyelvű oktatás és ügyféltámogatás egyértelműen erőssége a cég csapatának. Az oktatás, amit kínálnak magába foglalja az előadásokat, online leckéket, leírásokat, tényleg csak néhány bróker van a magyar piacon, amelyik ennyire odafigyel a kereskedők képzésére, és az elérhető tananyagok változatosságára. Véleményünk szerint az Admiral Markets és a NAGAmarkets még jobb ebben, de az XTB is biztosít bőven oktatási anyagot egy kezdő, vagy tanulni vágyó kereskedő számára.

xtb