XM szabályozás

Az XM világszinten is a kiemelkedően nagy forgalmat generáló brókerek közé tartozik, ami természetesen megköveteli a komoly szabályozást. Három nemzetközi felügyelet is ellenőrzi, ami biztosítja azt, hogy az alap dolgok rendben legyenek, mint a számla biztonság, pénz be- és kifizetés, adatvédelem. A felügyeleti szervek az FCA (Egyesült Királyság), az ASIC (Ausztrália) és a CySec (Ciprus). Ez a széleskörű szabályozottság sajnos azt nem tudja garantálni, hogy a bróker mindig teljesen korrekt legyen például az ügyfelek panaszaival kapcsolatban, ahogy sok angol nyelvű internetes kommentben olvastunk is erre vonatkozó példákat. Hiába a nagyon komoly szabályozás, ha az ügyfelek szemében az XM nem a legkorrektebb brókerek közé tartozik. A tapasztalataink, és az olvasottak alapján vannak olyan brókerek, amelyekről sokkal jobb vélemény alakult ki nemzetközileg, mint az XM brókercégről, például az általunk ajánlott cég (NAGAmarkets).

xm

xm

XM platform

Az XM platformjairól hosszú elemzést nem szeretnénk írni, ugyanis az MT4 és MT5 felületekkel dolgozik. Persze ezeknek mindenféle verziójával, bármilyen asztali gépre, vagy mobilra. A Metatrader platformokat rengetegen használják világszerte számos brókernél, és végtelen számú oktató videó található róluk a Youtube-on. Nem biztos, hogy a legjobb platformok a világon, de a legnépszerűbbek, és mindent tudnak, amire egy átlag kereskedőnek szüksége lehet. Természetesen a Metatrader csak egy szoftver, a grafikonokat és a korrekt (jobb esetben) árfolyam mozgásokat a bróker biztosítja. A platformokkal kapcsolatban egy rossz szavunk sincs, viszont az árfolyamaival kapcsolatban vegyes véleményeket találtunk az interneten.

xm

XM ügyfélszolgálat

Az XM ügyfélszolgálata az esetek többségében teljesen rendben van. Kicsit mi is teszteltük, ügyfeleket is kérdeztünk, nem panaszkodtak rá, azt leszámítva, hogy nincs magyarul. Ez elég nagy hátrány azok számára, akik nem beszélnek angolul. A weboldalt viszont lefordíttatták magyarra, ez plusz pont. A másik negatívum a magyar support hiánya mellett, amit már a szabályozás résznél is említettünk. Nagyon sokan írtak a neten a cég inkorrektségéről, és főleg olyanok, akik valamilyen problémával, vagy panasszal fordultak a céghez. Nyilván minden nagy cégről lehet találni negatív véleményeket, de ha egy brókercégről ilyen sok a negatív vélemény, az biztos nem lehet véletlen.

xm

Az oktatás és támogatás terén szemmel láthatóan odateszi magát a bróker , és széles skálát kínál. A tanulni és kereskedni vágyók sokféle segítséget találnak, a webináriumoktól elkezdve egészen az ingyenes szignálokig (az XM szignáljainak a megbízhatóságát nem vizsgáltuk, valószínűleg önmagában kevés a meggazdagodáshoz). Kicsit olyan érzésünk volt a weboldalt böngészve, mint amikor a Markets.com oldalát néztük. Sok mindent kínál az XM a kereskedőinek, próbálja sok mindennel megfogni az ügyfeleket. Nincs is ezzel semmi gond, sőt igazán jó dolog, ha a feliratok mögött tényleg profi szolgáltatás van.

xm