Plus500

A Plus500 volt a CFD kereskedés egyik első úttörője világszerte, ma pedig a legnagyobb forgalmat bonyolító brókerek között van világszerte. A vélemények finoman szólva is megoszlanak róla, de azt senki nem vitathatja, hogy a Plus500 az egyik legismertebb CFD platform nemzetközileg. A sikerüket szerintünk két dolognak köszönhetik leginkább. Az egyik, hogy ott voltak az elején, amikor a CFD és a magas tőkeáttét még újdonság, és nagyon izgalmas lehetőség volt az embereknek. Sokan rajtuk keresztül ismerték meg a tőkesokszorozásban rejlő hatalmas lehetőséget (és kockázatot).

A másik, hogy a Plus500 maximálisan kihasználta az online marketing csatornákat, hiszen éveken keresztül a csapból is ők folytak. Biztosak vagyunk benne, hogy mindenki ezerszer látta már a reklámjaikat. Hosszú éveken keresztül ez úgy tűnik elég is volt nekik, mert az ügyféltámogatással és ügyfélszolgálattal egyáltalán nem foglalkoztak (a platform minőségével sem sokat). A Plus500 platform az utóbbi időben sokat javult (persze még mindig lenne mit javítani rajta).  A support-ban viszont még mindig nagyon elmarad a vetélytársaktól.

plus500

Plus500 Szabályozás

Szabályozás tekintetében azt kell mondjuk, teljesen rendben van a cég. A brit és a ciprusi felügyelet is szabályozza, viszont a magyar ügyfelek szempontjából a ciprusi CySec felügyelet a lényeges, ahogy a magyar oldalukon olvasható is. Ami egy plusz biztonság, hogy a Plus500 szerepel a londoni tőzsdén, ezáltal még szigorúbb adat közzétételi, és átláthatósági követelményeknek kell megfelelniük. Persze a szigorú szabályozás nem egy kiemelkedő dolog, hanem egy alap követelmény azoknál a cégeknél, amelyekről elemzést írunk. Ha a szabályozás nem lenne rendben, akkor természetesen az oldalunkon található feketelistán szerepelne.

plus500

Plus500 Platform

A platform, ahogy azt már fentebb is írtuk, nem tartozik a Plus500 erősségei közé, bár meg kell hagyni, nagyon sokat fejlődött a kezdetekhez képest. A dizájn nem a legmodernebb, ilyen szempontból nekünk jobban bejön például a NAGAmarkets, vagy az IQoption, de sok a beállítási lehetőség, rengeteg indikátor elérhető, ráadásul személyre is szabható valamennyire a platform.

A kereskedési élmény viszont hagy némi kívánnivalót maga után. A sok fejlesztés ellenére nagyon sok negatív kritikát lehet olvasni különböző fórumokon a platform sebességét, valamint a grafikonok pontosságát illetően. Sok internetes véleményt végigolvasva egyértelműen az jött le nekünk, hogy a kereskedők jelentős része nem bízik teljes mértékben a Plus500 felületében. Ami viszont mindenképp pozitívum, hogy a weboldal és a platform teljes egészében magyar nyelvű. Ráadásul nem csak holmi google fordítós megoldással, hanem korrektül lefordíttatták az egészet magyarra (is).

plus500

Plus500 Ügyfélszolgálat

Ez az, amiben abszolút gyenge a cég, bár lehet, hogy nem is akarnak sokkal jobbak lenni benne. Lehet, hogy nem érdekli őket, mert így is van elég ügyfelük, de szerintünk ez finoman szólva is furcsa hozzáállás. A mai világban nem elég egy jó platform, ha valaki a legjobb akar lenni. A kereskedők nagy részének fontos az, hogy elérjenek valakit a cégtől, ha segítséget szeretnének, vagy problémájuk van. Ami még ennél is fontosabb, hogy korrekt és segítőkész legyen a cég képviselője. A kezdeti években nem hogy magyarul, semmilyen nyelven nem lehetett elérni senkit náluk, maximum email-ben (úgy sem mindig). Most legalább chaten lehet már írni az email mellett, és leteszteltük, vissza is írtak viszonylag gyorsan. Ami nagyon negatív számunkra, hogy még mindig rengetegen írnak negatív véleményt a Plus500 support-járól és panaszkezeléséről.

plus500

Plus500 Ügyféltámogatás

Ez sem tartozik a Plus500 erősségei közé, inkább csak az alap dolgokra hagyatkoznak. Oktató videókat, webináriumokat, piaci híreket egyáltalán nem találtunk a weboldalon. Van néhány egyszerű segítség, például a gazdasági naptár, vagy a beállítható figyelmeztetése, amivel egy kezdő nincs sokkal előrébb. Vannak olyan brókerek, amelyek fényévekkel járnak előrébb a választható ügyfél támogatási eszközökben (pl. a NAGAmarkets, az Admiral, vagy az Etoro). Persze, ha valakinek van egy saját stratégiája, vagy máshonnan kap segítséget, akkor nincs rá szüksége, hogy a Plus500 weboldalán tanulja a tőzsdei kereskedést.

plus500