AZ MACD indikátor az egyik legnépszerűbb a Forex világában. Ez a kezdőknek is ideális skalp stratégia segít neked abban, hogy hatékonyan tudj profitálni a rövid távú trendekből, az indikátor segítségével. A stratégia használatához az indikátor ismeretén kívül arra is szükség van, hogy ismerd a trendeket, és be tudd rajzolni a trendvonalakat. Ha ebben még nem vagy teljesen magabiztos, találsz a weboldalunkon egy cikket ezzel kapcsolatban, ami biztosan egyértelművé teszi a számodra.

Indikátor: MACD indikátor alap beállításokkal (12,26,9)

Idősík: 15 perces gyertyák, vagy nagyobb (de max. 4 óra)

Termék: Bármilyen devizapár

Plusz: Trendvonalak.

A trendvonal berajzolása nagyon egyszerű. Emelkedő trendnél az egymást követő mélypontokat kötjük össze egy emelkedő egyenessel, csökkenő trend esetén az egymást követő csúcspontokat kötjük össze egy csökkenő egyenessel.

MACD indikátor Long:

  • Az árfolyam felfelé áttöri a csökkenő trendvonalat, és a gyertya egyértelműen felette zár.
  • Az MACD indikátor közben Long jelzést ad, tehát a 0 vonal felett van, a két vonal pedig emelkedik, és a gyorsabb van felül (kék).

A stop loss szint lehetőleg legyen szűk, hogy védje a tőkét. Jó megoldás, ha a legutóbbi rövid távú mélypont alá helyezzük. A take profit lehet a stop háromszorosa, de zárhatjuk a kereskedést, ha az MACD újra a 0 vonal alá kerül.

MACD indikátor Short:

  • Az árfolyam lefelé áttöri az emelkedő trendvonalat, és a gyertya egyértelműen alatta zár.
  • Az MACD indikátor közben Short jelzést ad, tehát a 0 vonal alatt van, a két vonal pedig csökken, és a gyorsabb van alul (kék).

Jó megoldás, ha a stop szintet a legutóbbi rövid távú csúcspont fölé helyezzük. A take profit lehet a stop háromszorosa, de zárhatjuk a kereskedést, ha az MACD újra a 0 vonal fölé kerül.

macd indikátor