Ez a rövid távú stratégia ideális kezdők, és olyan traderek számára, akik nem szeretik túlbonyolítani a kereskedést.  Három egyszerű indikátort kombinál, egy 5-ös EMA-t, egy 13-as EMA-t és egy Stochastic-ot. Mivel mindkét mozgóátlag gyorsnak számít, ez a stratégia a piac rövid távú lendületét használja ki a skalpoláshoz. A belépők megállapításához két különböző idősíkot is figyelünk, az 5 és a 30 perces chartot. Sokféle terméken tud működni, de a tapasztalatok alapján kimondottan jól működik részvényeken.

Most nézzük a részleteket!

EMA keresztezés és Stochastic skalp stratégia belépési jelzések felfelé:
  1. A 30 percesen a Stochastic bikapiacot mutat, tehát a gyors Stochastic vonal felfelé keresztezte a lassút. Mindegy, hogy mennyi ideje történt a keresztezés, a lényeg, hogy éppen a gyors legyen felül, és emelkedjen.
  2. Az 5 perces charton szintén emelkedést kell, hogy mutasson a Stochastic, tehát a gyors vonal van felül, és a vonalak emelkednek. Ami fontos, hogy ne legyen még a túlvett tartományban, tehát 80 felett.
  3. Az 5 perces charton az 5-ös EMA felfelé metszette a 13-ast, és emelkedik.

Amikor a három pont egyszerre teljesül, long pozíciót nyitunk (felfelé nyitunk), a stop szintet pedig beállítjuk az előző gyertya mélypontjához, vagy az azelőtti gyertya mélypontjához (amelyik alacsonyabb).

Stochastic beállítás 8,3,4

Belépési jelzések lefelé:

Mindenben az előző fordítottja.

ema

EMA Stochastic kilépési stratégia:

Amikor a Stochastic gyors vonala fordul és metszi a lassút, lezárhatjuk a pozíció felét. Amikor a fentebb említett stop szintet eléri, teljes zárás. Ha jó irányba indul, beállíthatunk egy követő stopot, vagy egy take profit a stop loss háromszorosára.